DSC_0030 DSC_0035 DSC_0046 DSC_0070 DSC_0709 DSC_0742 DSC_0772 DSC_0827 DSC_0833 DSC_0863 DSC_0896 DSC_0910 DSC_0913 DSC_0917 DSC_0949 DSC_0970

Beypazarı M.Y.O davetini kabul edip okulumuzu ziyaret eden Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Mayıs ayındaki son toplantısını Beypazarı M.Y.O’da gerçekleştirdi.

Ankara Üniversitesi Beypazarı Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin, mücevher sektörünün eğitim ile işbirliğine önem verdiğini görmekten mutluluk duyduklarını belirtti ve sektör için verimli gençler yetiştirmeye çalıştıklarını söyledi. Prof. Dr. Gültekin, MİB Yönetim Kurulu üyelerine MYO tesislerini gezdirdi ve kuyumculuk,döküm ve tasarım atölyelerindeki eğitim olanaklarını gösterdi.

Mücevher İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri, toplantıdan sonra yapılan söyleşide Kuyumculuk ve Takı Tasarımı programı öğrencileri ve Beypazarı’ndaki altın ve gümüş işletmeleri,ustalar ve işadamları ile bir araya geldi.

Mücevher İhracatçıları Birliği olarak Anadolu’nun binlerce yıllık geçmişe sahip geleneksel el sanatlarından birisi olan mücevher sanatını yaşatmaya, geliştirmeye ve dünya çapında söz sahibi yapmaya çalıştıklarını belirten MİB Başkanı Ayhan Güner sözlerine şöyle devam etti:

“Telkari kendisini hiç yenilemedi. Beypazarı olarak çok şanslısınız. Çok değerli bir eğitim yatırımınız var. Dünyaya açılmanız ve üretiminizi buna dönük olarak güncellemeniz gerekiyor. Bugün Matrix programını iyi kullananlar 5-6 bin lira maaş alıyordu. Oysa şimdi iş çok hızlandı. Eskiden günler süren bir yüzük yapma işlemi Matrix sayesinde saatler sürüyor. Geleneksel araçları geleceğe taşıyacak bir araç bulmanız gerekiyor”

Beypazarı’ndaki işadamlarının özellikle telkâri konusunda pazar bulmakta ve satış yapmakta güçlük çektiklerini dile getirmesi üzerine Birlik Başkanı Ayhan Güner ile Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Kamar ile Can Özkök Beypazarı’ndaki işadamlarına marka yaratmaları ve fuarlara katılarak kendilerini tanıtmaları gerektiğini belirttiler; söyleşiye katılan öğrencilerden ise dil öğrenmelerini ve özellikle teknolojiyi iyi takip etmelerini istediler.

MİB Başkanı Ayhan Güner, yeryüzünde 200’den fazla yarı değerli ve değerli taş bulunduğunu belirterek Beypazarı’nda da yarı değerli taş kesim konusunda yatırım yapılması ve telkâri ile birleştirilmesi halinde yenilikçi ve değerli bir üretime imza atılacağını anlattı. MİB Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Kamar, tasarlanan ürünler için en önemli kriterin alınıp satılabilmesi gerektiğini söyledi

Mücevher sektörü ile üniversite işbirliği alanında daha geniş bir işbirliği yapılması için çalıştıklarını belirten Yönetim Kurulu Üyeleri, bugüne kadar pek çok projeye imza attıklarını ve bundan sonra da yeni projeler için paydaşlardan gelecek katkılara açık olduklarını, sektörümüzün geleceği için gençlere yatırım yapmaya devam edeceklerini bildirdiler.