Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı 2013 yılından itibaren öğrenci almaya başlamıştır. Eğitim-öğretim “birinci öğretim” olup öğrenim süresi dört yarıyıldır. Programda 45 iş günü staj zorunluluğu bulunmaktadır.

Bu programda eğitim tam donanımlı kuyumculuk ve döküm atölyelerinde verilmektedir. Programda, temel tasarım eğitimi ile birlikte verilen uygulamalı atölye eğitimi, sanatsal ve estetik değerlerle zenginleştirilmektedir. Ayrıca Rhinoceros ve Matrix 7 paket programları kullanarak bilgisayarda üç boyutlu tasarım eğitimi verilmektedir.

Sunulan eğitimle öğrenciler; tasarım becerisi, estetik bakış, teknoloji kullanımı ve işlevsel üretim ilkeleri ile aldıkları eğitim öğretimle birlikte tasarladıklarını üretime dönüştürebilecek nitelikte yetiştirilmektedir. Ayrıca ortaya çıkardıkları tasarım ve ürünleri ile katıldıkları fuar sergi ve yarışmalarda kurumumuzu başarıyla temsil etmektedirler.

İstihdam Olanakları

Kuyumculuk ve Takı Tasarımı Programı’ndan mezun olan öğrenciler kazandıkları yeterlikler doğrultusunda “Tekniker” ünvanı ile;

• Kuyumculuk ve Takı Tasarımı sektöründe orta düzey yönetici konumunda tasarım danışmanı ve yardımcısı, marka departman sorumlusu olarak istihdam edilirler.
  • Kuyumculuk sektörünün tasarım ve üretim alanında; takı modellerinin tasarımı, mum model ve prototip hazırlama, döküm, kaynak, tesviye, taş mıhlama ve cila aşamalarında görev alabilirler ya da kendi üretim atölyelerini açabilirler.
  • Ayrıca kuyum firmalarında alım-satım işlerinde görev alabilirler.